Diensten
Tinka

Bachbloesems

Etherische oliën

Iedere bloesem kan een negatieve emotie veranderen (niet onderdrukken) en transformeren in een positieve emotie. Dus, door de geest te verlichten, en een kalmerend gevoel te brengen, of vrede, door meer zelfvertrouwen in het individu te brengen, stellen Bachbloesems het lichaam in staat om zichzelf beter te genezen

Dit zijn geurstoffen die worden gevormd onder invloed van de zon en liggen opgeslagen in de kleine holtes en kanaaltjes in de plant. Deze geurende oliën bevatten de essentie, de Chi, de levenskracht van de plant. Deze Chi energie kan bijdragen aan de levenskracht en het welzijn van uw hond.

Snuffelen

Door goed te kunnen snuffelen, leert jouw hond meer zelfvertrouwen over de wereld om hem heen te hebben. Je kunt stress bij honden verminderen door ze meer te laten snuffelen.

Kruiden

Welke kruiden kan je gebruiken om je hond op natuurlijke manier te ondersteunen. Maak nu een afspraak voor je hond en ontvang een op maat gemaakt kruidenplan

Shiatsu voor honden

Voeding voor honden

Shiatsu is een eeuwenoude oosterse methode om de gezondheid te verbeteren, ook wel bekend als acupressuur of drukpuntmassage.

Het is in de eerste plaats een manuele therapie, en maakt deel uit van de traditionele Chinese geneeskunde. Met duimdruk, stretchen en massagetechnieken worden de meridianen (energiebanen) en acupunctuurpunten gestimuleerd, alleen worden er geen naalden gebruikt.

Op die manier gaan slecht functionerende organen verbeteren, de algemene gezondheid wordt gestimuleerd en in stand gehouden.

We gaan er dan ook van uit dat niet de ziekte maar de hond als geheel behandeld moet worden.

 

Een zeer belangrijk onderdeel in de gezondheid van je hond is de voeding. Je bent wat je eet telt ook voor honden. 80% van de klachten die we voorbij zien komen zijn op te lossen met voeding.

Maak nu jouw afspraak voor voedingsadvies op maat van jouw hond

Cranio sacraal

Cranio-sacraaltherapie is een zachte manuele techniek die gegroeid is uit de osteopathie. Het doel van cranio-sacraaltherapie is het vrijmaken van spanningen en disharmonieën in het hele lichaam (en de ermee samengaande emoties en mentale patronen).
 
Vanaf de schedel (cranium) tot en met het heiligbeen (sacrum) zitten onze hersenen en ons ruggenmerg in een soort koker gevuld met vocht: het hersen- en ruggenmergvocht. Dit cranio-sacrale vocht circuleert en pulseert continu, waardoor alle botstukken rond de koker (schedelbeenderen, wervels en heiligbeen) minimaal maar wel voelbaar in beweging komen.

Hier kunnen storingen en blokkades ontstaan als gevolg van stress, ongeval, trauma, spanningen van fascia, spieren, pezen, ligamenten... 

 

Triggerpoints

Triggerpoints staan in de volksmond bekend als spierknopen. Het zijn eigenlijk zeer lokale verkrampingen in spieren waar als gevolg van een gebrek aan doorbloeding en zuurstof een overgevoelige plek ontstaat. Van buitenaf zijn deze spierknopen voelbaar als pijnlijke harde bobbeltjes of strengetjes. Wanneer je er flinke druk opgeeft, kan dit een uitstralende pijn opwekken in een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen in alle spieren in het lichaam ontstaan, en altijd op vaste plaatsen. Namelijk daar waar het zenuwstelsel informatie op de spier overbrengt. Vaak is de oorzaak overbelasting, stress of een slechte houding, maar ook een val of ongeluk, te weinig beweging of slechte voeding kunnen leiden tot het ontstaan.

Tinka

Lage Kaart 653, 2930 Brasschaat

0475/36 84 89

info@tinka.one

BTW: BE0701.827.860

IBAN: BE63 7360 5747 6608

Tinka

Copyright © Alle rechten voorbehouden

Deze website maakt gebruik van cookies. Door deze site te blijven gebruiken, accepteert u het gebruik van deze cookies.

Accepteren